Directe verkoop van je woning

Veelgestelde vragen

We hebben de vragen die we vaak krijgen, voor jou op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Bedenktijd en financieringsbehoud

Is er bij directe verkoop aan RH Beheer sprake van drie dagen bedenktijd (nieuwe wetgeving) of financieringsvoorbehoud voor de koper? Bij verkoop aan RH Beheer is de 3-dagen bedenktijd en het voorbehoud van financiering (of andere voorbehouden) niet van toepassing. Als de handtekening is gezet, is jouw huis verkocht!

Achterstallig onderhoud woning

Is het een probleem als een huis veel of ernstig achterstallig onderhoud heeft? Nee, dat is geen probleem. RH Beheer koopt alle soorten woningen, met geen én veel achterstallig onderhoud.

Afwikkeling betalingsverplichting met de bank

Als ik mijn woning moet verkopen omdat ik mijn betalingsverplichtingen richting de hypotheekverstrekker niet meer ken nakomen, kan RH Beheer dan ook de afwikkeling (onderhandeling) met de bank verzorgen?

RH Beheer heeft ruime ervaring met de afwikkeling van hypotheken met hypotheekverstrekkers. Wordt er een executoriale verkoop opgestart? Dan adviseren we je dringend te handelen. De opbrengst bij verkoop van je woning via een executoriale verkoop is doorgaans lager dan verkoop aan RH Beheer.

Verkopen bij executoriaal beslag

Kan ik mijn woning verkopen aan RH Beheer als er executoriaal beslag op is gelegd?

Met de opbrengst van de woning bij verkoop moet de openstaande hypotheek, eventuele achterstanden en de beslagen worden afgelost. Als deze opbrengst niet voldoende is, dan moet er toestemming komen van hypotheekverstrekker(s) en beslaglegger(s). RH Beheer en de notaris kunnen jou hierbij begeleiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Koop- en transportaktes

Wie stelt deze op? De koopovereenkomst wordt opgesteld door RH Beheer. De transportakte wordt altijd opgesteld door de notaris. Je kunt er voor kiezen dat ook de koopovereenkomst wordt opgesteld of gecontroleerd door een notaris. Ons uitgangspunt is altijd een correcte afwikkeling voor beide partijen.

Woning staat te koop bij makelaar

Het is voor RH Beheer geen probleem dat je huis al bij een makelaar te koop staat. Ons eerste bezoek is vrijblijvend en heeft geen enkele invloed op je overeenkomst met je makelaar. 

Vertrouwelijkheid

Wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld? Want ik wil niet dat vrienden en buren weten dat ik mijn huis moet verkopen. RH beheer behandelt alle informatie vertrouwelijk en deze wordt niet openbaar gemaakt.

Bedrijfsonroerend goed

Kan ik ook bedrijfsonroerend goed op deze manier direct verkopen?

Ja, bedrijfsonroerend goed kan worden aangeboden bij RH Beheer. Hiervoor gelden andere regels; neem contact op voor de mogelijkheden.

Hoogte bod op mijn huis

Wat voor een bieding kan je verwachten? De hoogte van ons bod is afhankelijk van diverse factoren zoals type woning, prijsklasse, regio, ligging, verkoopduur vergelijkbare woningen, vraagprijs ontwikkeling, onderhoudstoestand, kwaliteit woning en overige factoren zoals rentestand, mogelijkheden tot het verkrijgen van een hypotheek. Kortom, het is lastig om hier iets zinnigs over te zeggen.

RH beheer doet een bieding voetstoots: dat betekent dat je je huis verkoopt zonder voorbehoud van bijvoorbeeld financiering. Daarnaast maak je geen kosten voor het verkooptraject en kan je vrijwel direct beschikken over je geld. Uiteraard geldt dan een lagere prijs dan bij een regulier verkooptraject.

Komt er altijd een bod?

Er zijn woningen waarop wij geen bieding uitbrengen: vaak zijn dat duurdere woningen en appartementen. Het komt regelmatig voor dat de huidige prijsstelling van een woning - in vergelijking met de huidige marktwaarde - te hoog is. Als RH Beheer voor deze woningen de prijzen moet corrigeren naar de huidige marktwaarde en vervolgens daar een inkoopcorrectie op toe moet passen, dan wordt het verschil tussen de gewenste opbrengst en het bedrag dat wij je bieden erg groot. In zulke situaties brengen wij geen bod uit en geven we ook eerlijk de reden aan. 

Woning verlaten / overdracht

Als je je woning hebt verkocht aan RH Beheer dan hoef je deze niet direct te verlaten. De oplevering/overdracht gebeurt in overleg met RH Beheer, net zoals bij een reguliere verkoop aan een particuliere koper. 

Boedel achterlaten 

Kan ik de inboedel achterlaten? In voorkomende gevallen wil de verkoper graag de spullen in het huis achterlaten als het is aangekocht door RH Beheer. We bekijken per situatie wat hier de mogelijkheden voor zijn. Regelmatig maken wij met de verkoper afspraken dat de boedel in de woning achterblijft. Ook de schoonmaak wordt dan door RH Beheer geregeld. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet en neem contact met ons op: bel 0115 – 760 102 of mail ons.